Η κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστή.
Μας φτωχαίνουν καθημερινά, μας ξεπουλάνε σα κοινωνία και σαν ανθρώπους, μας ζητάνε να πληρώσουμε για τα δικά τους γλέντια, μας φορτώνουν με τις δικές τους ηλιθιότητες, με τις δικές τους βλακείες και το χειρότερο μας δουλεύουνε στα ίσα και μας λένε οτι θέλουν να μας σώσουνε κιόλας.
Μερικοί το έχουνε πάρει χαμπάρι και ακόμα περισσότεροι αρχίζουν να το συνειδητοποιούνε και αυτοί σιγά σιγά.
Σε κάποιους η οργή και η αγανάκτηση όσο πάει και μεγαλώνει. Αλλοι συνεχίζουν να δέχονται τα πάντα μένοντας μοιρολατρικά απαθείς. Κάποιοι ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν έστω και την τελευταία στιγμή και άλλοι ελπίζουν ότι οι απώλειες γιά αυτούς θα είναι μικρές. Άλλοι το ξέρουν και περιμένουν να φάνε χοντρό χαστούκι και άλλοι μόνο και μόνο επειδή η ελπίδα χάνεται τελευταία, δε θέλουν να συνειδητοποιήσουν τον δικό τους χαμό.
Πάντως σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο καθένας, μιά απορία είναι γιά όλους κοινή: «μα γιατί κανένας δεν κάνει κάτι ; γιατί κανένας δεν αντιδρά ;»

Η ιστορία μου θυμίζει τον φίλο μου τον Βάκη.
Ο Βάκης είναι 4 χρόνια παντρεμένος. Στην αρχή ήταν όλα καλά με την κυρά. Όλο αγάπες και χαρές. Από το περασμένο καλοκαίρι όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Ο Βάκης είναι συνέχεια με κάτι μούτρα μέχρι κάτω και δε μιλιέται. Η λεγάμενη, μιά-δυό φορές τη βδομάδα ντύνεται, στολίζεται , τρίζει από την κορφή ως τα νύχια, παίρνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, πετάει και ένα «αγάπη μου δε θ’ αργήσω» και παίρνει δρόμο. Την ρώτησε ο Βάκης κανά δυό φορές και του είπε ότι πάει βόλτα με τις φίλες της. Κάποιος του σφύριξε ότι την είδε με έναν καραγκιοζάκο σε μιά ταβέρνα στην παραλιακή. Την ρώτησε και γι’ αυτό και του είπε ότι θα ήταν κάποια που της μοιάζει αλλά ο Βάκης είναι σίγουρος ότι ήταν αυτή.
Την προηγούμενη εβδομάδα που τον είδα, τον ρώτησα γιατί δε κάνει κάτι. Γιατί δεν αντιδρά ρε παιδί μου. Μου απάντησε «τι να κάνω ; μου λέει ότι μ’ αγαπάει».
Νομίζω ότι ο Βάκης θέλει να δει το κέρατο με τα ίδια του τα μάτια και μέσα στο ίδιο του το σπίτι αν είναι δυνατόν.

Όταν μιά κοινωνία ρεζιλέυεται στο μέγιστο βαθμό και δεν αντιδρά, το πρόβλημα βρίσκεται στον ευνουχισμένο αντρικό πληθυσμό της. Εδώ ρε φίλε δεν αντιδράς όταν  σε κερατώνει η γυναίκα σου θέλεις να αντιδράσεις και στα υπόλοιπα ;

Από εκεί που ελπίζω αντίδραση, είναι μόνο από τις γυναίκες.
Όταν έρθει η ώρα ας τις βοηθήσουμε τουλάχιστον.

http://mavrigalera.blogspot.com/2011/09/blog-post.html