απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα  απο τον σχολιασμό του Δ. Καζάκη στην καθημερινή εκπομπή  του Μ Κακλαμάνου στο Ράδιο 9

«Να θυμήσουμε εδώ το six pack agreement, την συμφωνία των έξι κατευθύνσεων της οικονομικής διακυβέρνησης η οποία ισχύει και μπήκε σε εφαρμογή πριν από δύο εβδομάδες, με διάγγελμα του υποαυτοκράτορα της ευρωπαϊκής ένωσης, του Ολι Ρεν.

Το πρώτο είναι η κατάργηση κάθε ένοιας τιμαρυθμικής προσαρμογής και ορίμανσης των μισθών σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση, που σημαίνει ότι ο μισθός προσαρμόζεται από μηδενική βάση μονομερώς από τον εργοδότη σε κάθε στιγμή. Οι αξιοπρεπείς εργατολόγοι τραβάνε τα μαλιά τους.

Το δεύτερο είναι η κατάργηση κάθε εμποδίου στην μετακίνηση εργαζομένων μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση. Τώρα μιλάνε για την ηλεκτρονική κάρτα που ο εργαζόμενος θα έχει, αλλά δε λένε ότι ο εργαζόμενος θα πηγαίνει εκεί όχι για να δουλέψει με τους όρους που δουλεύει ο Γερμανός εργάτης. Αν και πολύ σύντομα όλα θα έχουν ισοπεδωθεί σε τέτοιο βαθμό που ο Κινέζος να νοιώθει σαν στο σπίτι του στη Γερμανία ή στη Γαλλία.

Το τρίτο είναι η ενιαία βάση του φόρου εισιδήματος για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι θα κατέβουν όλα τα ποσοστά φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση και οι μελέτες τους, οι προτάσεις δηλαδή που υπάρχουν από τα λόμπυ των πολυεθνικών είναι για 12%. Αυτή τη στιγμή είναι στο 20 με 22% με εξαίρεση την Ιρλανδία που είναι επίσημα στο 12%. Αμεπίσημα είναι και οι διάφορες νόμιμες φοροαπαλλαγές που το κατεβάζουν ακόμα πιο χαμηλά. Στην Ελλάδα για παράδειγμα είχε μέχρι πρόσφατα 25% ενώ ανεπίσημα το 2008 ήταν σύμφωνα με την eurostat 15,7%.  Τώρα επίσημα έγινε 20% και να το ξαναλέμε και να το ξαναθυμίζουμε συνέχεια ότι ενώ ο προϋπολογισνός προβλέπει αύξηση 29% στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ταυτόχρονα προβλέπει μείωση στη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων. Εδώ δε μιλάμε για το μικρομεσαίο αλλά μιλάμε για τις πολύ μεγάλες εταιρίες οι οποίες έχουν και το 67% των κερδών. 167 εταιρίες έχουν το 67% των κερδών και για αυτές θα μειωθεί η εφορία γιατί έχουμε ύφεση και όταν πρόκειτε για μεγάλες πολυεθνικές, μονοπωλιακούς ομίλους, τραστ και καρτέλ, εκεί το παίρνουμε υπόψη μας την ύφεση ενώ όταν πρόκειτε για τον μικρομεσαίο ελέυθερο επαγγελματία εκεί να πάει να κόψει το λαιμό του.

Το τέταρτο είναι η προσαρμογή των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων στη δημογραφική εξέλιξη … !!!

Το πέμπτο έιναι η υποχρέωση όλων των μελών να περάσουνε στο Σύνταγμά τους τους όρους της οικονομικής διακυβέρνησης. Αν διατηρηθεί η βουλή με την σημερινή της συγκρότηση, έστω και αν αλλάξουν τα ποσοστά συμμετοχής και έχουμε κυβέρνηση από τους ίδιους και τα εξαπτέρυγά τους, δηλ. Κουβέλη κλπ και διατηρηθεί και αυτή η αντιπολίτευση, θα δούμε Συνταγματικές αλλαγές που θα τρελαθεί ο κόσμος. Θέλουμε άμεσα συντακτική συνέλευση νέου Συντάγματος για να φράξουμε οριστικά αυτή τη συνταγματική ξεφτίλα που ζει ο Ελληνικός λαός από τη μεταπολίτευση. Που δεν υπάρχει δηλαδή στοιχειώδη νομιμότητα σε αυτή τη χώρα και ότι γουστάρει κάνει η εξουσία με μιά αντιπολίτευση αρκούντος νομοταγή που δε θέτει κανένα ζήτημα, ή το θέτει στα λόγια και μετά πάει και βρίσκει τον Παπαδήμο και τι ωραία τι καλά, διαφωνούμε στην λογική αλλά εντάξει ρε παιδί μου, πρωθυπουργός είσαι εσύ, αντιπολίτευση εγω, δεν τρέχει τίποτα.

Το έκτο είναι η εγκαθίδρυση μηχανισμού σε εθνικό επίπεδο με σκοπό τη στήριξη των ενεργητικών των τραπεζών, με εξαίρεση δύο χώρες, τη Γερμανία και τη Γαλλία… !!!

Αυτό είναι το Six Pack Agreement

Τέθηκε σε ισχύ και εφαρμόζεται σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση εκτός από την Βρετανία γιατί δε δέχθηκε να επιβληθεί εκεί και ισχύει στις 26 υπόλοιπες χώρες από την προ-προηγούμενη Τρίτη (26 Δεκεμβρίου 2011).

Το ακούσατε αυτό από κανέναν ; Απο αυτούς που λένε ότι φωνάζουν ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση το ακούσατε ; Είδες κανέναν μέσα στο κοινοβούλιο ; Γιατί κάποιοι από αυτούς έξω φωνάζουν. Η μεν ηγεσία του ΚΚΕ υποτίθεται ότι είναι ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση.  Το ακούσατε να το κάνει θέμα ; Όχι. Απο αυτούς που μας λέγανε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι θα διαπραγματευθούμε τον τρόπο λύσης του δικού μας προβλήματος μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, άκουσες κανέναν από αυτούς να αρθρώνουνε λέξη τώρα που μας επθβλήθηκε αυτό το καθεστώς ; Πως ακριβώς θα διαπραγματευθούμε δηλαδή όταν προβλέπεται και διαδικασία ελέγχου όχι μόνο υπερβολικού ελλείματος αλλά και υπερβολικής ανισοροπίας της οικονομίας και έτσι σου στερούν το δικαίωμα να διαχειριστείς όλη σου την οικονομία στο σύνολό της ; Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μας κοιτάνε στα μάτια, από την τηλεόραση βέβαια γιατί σε ακροατήριο δεν τολμάνε να πάνε και σου λένε εμείς θα διαπραγματευτούμε, θα χρησιμοποιήσουμε το βέτο κλπ. Ποιό βέτο ρε παιδιά αφού ο Ολι Ρεν και ο κάθε Ολι Ρεν κανονίζει ; Κοροϊδευόμαστε ή απο το πολύ μπούκωμα από τα ευρωπαΙκά κονδύλια έχει επηρεαστεί η εγκεφαλική λειτουργία ;

Μιλάμε για αυτούς που υποτίθεται έχουν σταθεί απέναντι, γιατί αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο…»