Απομαγμητοφωνημένο απόσπασμα από τον καθημερινό σχολιασμό του Δ. Καζάκη στο Ράδιο9. Εκπομπη 27 Ιανουαρίου 2012

Δ. Καζάκης: Εδώ σου καταργούν ακόμα και την οργανωμένη δικαιοσύνη. Η διακιοσύνη μετατρέπεται σε όργανο εκτέλεσης εντολών τους.

Δημοσ.: Διαβάζω στην Ελληνική μετάφραση και να μου πεις αν είναι έτσι και στο Αγγλικό κείμενο. Λέει λίγο πριν την παράγραφο 1. «Αναθεώρηση του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η Task Force πρέπει να ετοιμάσει ένα προσχέδιο έως να τέλη Ιουνίου 2012 και να οριστικοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης έως στα τέλη του 2012. Σε ρωτάω. Η Task Force πρέπει να ετοιμάσει αυτό το προσχέδιο ;

Δ. Καζάκης: Η Task Force πρέπει να ετοιμάσει ένα προσχέδιο μέχρι το τέλος Ιουνίου και να οριστικοποιήσει έως το τελος του 2012.

Δημοσ.: Η Task Force πρέπει να ετοιμάσει προσχέδιο αναφορικά με την αναθεώρηση του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ; !!!

Δ. Καζάκης: Ακριβώς

Δημοσ.: Αυτό δε θα το κάμει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ;

Δ. Καζάκης: Ποιός υπ΄Δικαιοσύνης ; Ο κ. Παπαϊωάννου ; Αυτός είναι για να χειρίζεται τους ιθαγενείς.

Δημοσ.: Υπάρχει αυτό το κείμενο και σήμερα ο κ. Παπαϊωάννου δε βγ’ηκε να μας πει κάτι ; Είναι υπουργός ή δεν είναι ; ή άλλος κάνει τα σχέδια και την αναθεώρηση του κωδ. Πολιτικής Δικονομίας ; Να βγεί να παραιτηθεί εκτός και αν παραδέχεται ότι είναι δεύτερος τη τάξη στο υπουργείο του.

Δ. Καζάκης: Θα σου πω κάτι που μου είπε εχθές κάποιος που δε θέλω να πω το όνομά του και ήταν εκπρόωπος των μικρομαισαίων στις αρχικές μάλιστα διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Η Τρόικα λοιπόν τους έλεγε, το Πασόκ θα κάνει αυτό, το Πασόκ θα κάνει εκείνο και ότι δηλαδή είναι τελειωμένη ιστορία και το Πασόκ έχει συμφωνήσει πλήρως στα πάντα και θα εφαρμοστούν όλα. Όταν λοιπόν τους ρώτησαν οι εκπρόσωποι για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις η απάντηση ήταν πολύ απλή. Ο κ. Τόμσεν άπλωσε το χέρι του και τους είπε τους κρατάμε έτσι. Και αυτά πολύ πριν υπάρξει θέμα συγκυβέρνησης κλπ. Θέλω να πω ότι τους κρατάνε έτσι και τους έχουνε δεμένους χειροπόδαρα.

Δημοσ.: Αυτοί είναι οι Έλληνες υπουργοί μας, που θα κάθονται να παρακολουθούν την δράση των επιτρόπων τους.

Δ. Καζάκης: Το θέμα είναι με ποιό δικαίωμα (οι τροϊκανοί) ζητούν την αναθεώρηση του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Το αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υφιστάμεθα ως κράτος ; Σου ζητάνε κάτι που όχι απλά δεν άπτεται της εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά σου αμφισβητεί το αυθύπαρκτό σου ως Ελληνική Πολιτεία. Βρισκόμαστε σε εκείνη την εποχή όπου οι εισαγγελείς και τα πολιτικά πρόσωπα ή ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης ή της δημόσιας διοίκησης, αποφασίζονταν απο τις εγγυήτριες δυνάμεις. Δηλαδή είμαστε φόρου υποτελείς. Έχει αρθεί το αυτεξούσιο της Ελληνικής Πολιτείας. Όχι της εθνικής ανεξαρτησίας, γιατί αυτό έχει πάει προ πολλού περίπατο. Αυτό που κατέκτησαν οι προγόνοι μας με το αίμα τους και με τον τρόπο που πάλεψαν για αυτή την χώρα, καταργείται. Διάβασε όλη την μεταρύθμιση για την δικαιοσύνη. Κοίτα τι λέει. Ψήφιση του νόμου για υποθέσεις δίκαιης δίκης και αρνησηδικίας, έως τα τέλη Μαρτίου. Αν προσέξεις λέει ψήφιση «του» νόμου. Δηλαδή αυτοί οι κύριοι (τρόικα) ήταν που έφτιαξαν τον νόμο. Λέει για την αναθεώρηση του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είδαμε προηγουμένα και θα την ετοιμάσουν πάλι αυτοί. Μετά αναφέρει για νέο πλαίσιο αποδοτικότητας και λογοδοσίας των δικαστηρίων που πρόκειτε να αναπτυχθεί από ειδικευμένους νομικούς σε διαβούλευση με το Υπ. Δικαιοσύνης. Καταλαβαίνεις ; Από εξειδικευμένους νομικούς οι οποίοι από που θα έρθουν ; Και το τελευταίο αναφέρει για «άλλα μέτρα για την βελτίωση και επιβολή του νόμου». Μήπως αυτό μπορεί να περιλλαμβάνει τελείως τυχαία την εγκατάσταση της EuroGent Force  ή κάποια αστυνομικά σώματα που μπορούν να τα φέρουν εδώ μέσα για να ενισχύσουν τους δικούς μας κακομοίρηδες που δεν μπορούνε ας πούμε ; Μήπως λέω.

Όταν κάποιο ξένο κέντρο σου λέει ότι πρέπει να κάνεις αυτά, χώρια τα υπόλοιπα που λέει, υφίστασαι ως κράτος ή όχι ; Όχι.