αναρτήθηκε από Α. Λιάκουρα

Στις 20/03 έφτασε από την 6η ΥΠΠΕ η Υπουργική απόφαση που αφορά στην παρακράτηση του 50% και άνω  από τις συντάξεις των χρονίως νοσηλευομένων ψυχικά ασθενών και απόδοσής του στο φορέα που νοσηλεύονται. Οι περισσότερες είναι αναιμικές συντάξεις κύρια προνοιακές ή του ΟΓΑ. Η κατά 50% και άνω περικοπή τους είναι ένα αστείο ποσό για το κράτος ενώ τεράστιο για τους ασθενείς. Τα υπόλοιπα δεν φθάνουν ούτε για τα τσιγάρα τους. Αυτό που τεκμαίρεται από τέτοιου είδους αποφάσεις δεν είναι τόσο η ληστρική διάσταση όσο η άθλια, ταπεινωτική, υβριστική και προσβλητική για την κοινωνία ιδεολογία του σάπιου πολιτικού  συστήματος. Αδιανόητη απόφαση για έναν Υπουργό Υγείας και προσοχή… Κοινωνικής Αλληλεγγύης(!) που φαντάζει ακόμα πιο αποκρουστική όταν ο ίδιος Υπουργός είναι και καθηγητής Συνταγματολόγος.

Μπορεί η απεχθής και επονείδιστη απόφαση να έφτασε τώρα αλλά ήταν παρμένη από τα τέλη Ιουνίου του 2011, τότε είχα γράψει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε και νομίζω ότι είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Έγραφα, λοιπόν, τα εξής τότε:

ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

Νύχτα πήρε την απόφαση ο Λοβέρδος για παρακράτηση του 50% των  γλίσχρων συντάξεων των χρονίως νοσηλευομένων ψυχικά ασθενών και απόδοσής της στο φορέα όπου νοσηλεύεται ο ασθενής.

 Απόφαση που την δικαιολογούν με βάση την αρχή για περιστολή δαπανών του δημοσίου στην υγεία και πρόνοια!

Απόφαση όμως, που βασίζεται στην αρχή: διάλυση των πάντων, μίσος γι αυτήν την κοινωνία.

Απόφαση απεχθής και αποκρουστική, που πάρθηκε από υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας που είναι και συνταγματολόγος και μάλιστα καθηγητής. Φουκαριάρηδες φοιτητές!

Απόφαση που ποδοπατά τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων από τους ασθενείς.

Απόφαση στην οποία αυτοί δεν μπορούν να αντισταθούν με κανένα τρόπο.

Απόφαση που δεν θα φέρει στα ταμεία των τοκογλύφων, εκδοροσφαγέων δανειστών μας παρά λίγες χιλιάδες ευρώ.

Απόφαση που πιθανά να  είναι παντελώς αδιάφορη στους ασθενείς αφού ούτως ή άλλως είναι έξω από αυτή τη κοινωνία. Έξω από την κοινωνία της «ανταγωνιστικότητας», της «παραγωγικότητας» της ρεμούλας, της κλεψιάς, της αρπαχτής, της ψευτιάς, των απεχθών  Μέρκελ, Τρισέ, Γιουνκέρ και άλλων τυχάρπαστων που κάνουν τους πολιτικούς και τους δυνατούς, ενώ είναι σφουγγοκωλάριοι των τραπεζών και των «αγορών». Τα παραληρήματα των ασθενών και οι ψευδαισθήσεις τους είναι πραγματικές και με αυτές τυλιγμένοι έρχονται σε επικοινωνία ή μένουν απόκοσμοι μέσα στη σιωπή τους.

Απόφαση που παραπέμπει στην ιδεολογία και την πρακτική της εξόντωσης ιστορικά των πιο ευάλωτων ομάδων  πληθυσμού μαζικά.

Απόφαση που καταδεικνύει πως θέλουν την εξόντωση όλων μας, με τη συνεχή παραγωγή ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων.

Απόφαση που λέει, οι τρελοί είναι η αρχή.

Απόφαση που λέει όλοι θα τα πληρώνετε όλα, μέχρι τον ψυχικό και σωματικό σας αφανισμό.

Απόφαση που βασίζεται σε άθλια, επικίνδυνη, νεοφασιστική ιδεολογία.

Απόφαση που λέει ότι πρέπει να τους πάρουμε με τις πέτρες και γρήγορα.

Ανδρέας Λιάκουρας

Δ/ντης Ψυχίατρος  Γ.Ν.Κορίνθου                                           Κόρινθος 31/07/2011

Υ.Γ1. Σήμερα θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής: εγώ προσωπικά και όλοι οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα του Νοσοκομείου Κορίνθου ντρεπόμαστε και αδυνατούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς μας και να τους ανακοινώσουμε την απόφαση αυτή.

Υ.Γ2. Ο βουλευτής κ. Κόλλιας που είναι μέλος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής έχει να προτείνει κάτι;

Κόρινθος 30/03/2012

Απορία του μπλογκ …τελικά ποιές είναι οι πιό βαρυές περιπτώσεις χρονίων ψυχικά ασθενών ; Αυτοί που νοσηλεύονται ή οι «Λοβέρδοι» μαζί με αυτούς που τους στηρίζουν ;