Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του ουδείς θα είχε ασχοληθεί. Tα κανάλια θα το πέρναγαν στα «ψιλά» έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό που φοβάται το πολιτικό σύστημα είναι ότι καταστρέφεται όλη η «επικοινωνιακή» καταιγίδα των τελευταίων μηνών που προσπαθούσε να πείσει το δεινοπαθούντα ελληνικό λαό ότι όλα πάνε καλά και από εδώ και στο εξής θα έχουμε ανοδική πορεία.

Η δημόσια αυτοκτονία τα γκρέμισε όλα αυτά. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα βάσανά τους δεν τελείωσαν και έπεται συνέχεια, γιατί ο ίδιος ο 77χρονος είπε «φεύγω αξιοπρεπώς για να μην διατρέφομαι στα σκουπίδια» και σημειωτέον ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, όπερ σημαίνει με σχετικά καλή σύνταξη.

Εάν αυτός προσδοκούσε τέτοια μοίρα, τότε οι λοιποί με σύνταξη των 500 ευρώ τι μπορούν να προσδοκούν;

Έτσι είναι ευνόητος ο φόβος των πολιτικών γιατί, αν πολλοί ακόμα δεν κατάλαβαν τη σημασία του γεγονότος, να είστε σίγουροι ότι αυτοί που έχουν μάθει να κατευθύνουν τα πλήθη την κατάλαβαν αμέσως και για αυτό τρέχουν να δώσουν παραπλανητικές ερμηνείες κάνοντάς τα χειρότερα.

Σε ένα επιεικώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και προσπαθώντας να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να είναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή με έμμεσο-άμεσο τρόπο και με προσχήματα ευγένειας στο τέλος προσπάθησε να δείξει ως υπεύθυνο το συνταξιούχο γι’ αυτό που τον βρήκε, ώστε να μη συνδεθεί το γεγονός με την πραγματική αιτία γνωρίζοντας ότι θα μετατραπεί σε συμβολισμό, και ως γνωστόν τα γεγονότα και η αλήθεια παραποιούνται, αλλά οι συμβολισμοί είναι ανίκητοι.