ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22-4-2012

Την Κυριακή 22/4/2012 συνεδρίασε ο πυρηνας του ΕΠΑΜ Κορίνθου. Στην συνέλευση πήραν μέρος 24 φίλοι και μέλη.Η συνέλευση είχε ως βασικό θέμα τις επικείμενες εκλογές:

  • Καθορίστηκε μια τριμελής εκλογική επιτροπή του πυρήνα Κορίνθου και παράλληλα μια υποστηρικτική ομάδα για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις του προεκλογικού αγώνα.
  • Συζητήθηκαν οι πολιτικές θέσεις-προτάσεις του προεκλογικού αγώνα και δρομολογήθηκε ο τρόπος δράσης. Αποφασίστηκε, ότι εκτος από τις δύο βασικές ομιλίες στην Κόρινθο και το Λουτράκι, θα μοιράσουμε φυλλάδιο στην πόλη και στους γειτονικούς δήμους(λαϊκέςαγορές, καταστήματα,σπίτια) θα οργανώσουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια με βασικούς ομιλητές τους υποψηφίους και θα στήσουμε περίπτερο ενήμέρωσης στη πόλη.
  • Αναφερθήκαμε στον οικονομικό προϋπολογισμό της προεκλογικής προσπάθειας, και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε όλοι ,ο καθένας με τις δυνατότητές του.
  • Καθορίστηκε ημερολογιακό πρόγραμμα προεκλογικών δράσεων.

———————————————————————————————————-

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 02-02-2012

Στις 01/2/2012 συνεδρίασε ο Πυρήνας Κορίνθου του ΕΠΑΜ. Στην συνέλευση συμμετείχαν 17 φίλοι και μέλη του Πυρήνα. Συμπερασματικά τέθηκαν τα παρακάτω  θέματα:

  1. Ενημέρωση και απολογισμός της εκδήλωσης στα Αθίκια Κορινθίας. Αφού έγινε ενημέρωση από τους φίλους που διαμένουν στα Αθίκια, θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει και δεύτερη συγκέντρωση για να δημιουργηθεί πυρήνας         ΕΠΑΜ Αθικίων. Επίσης αποφασίστηκε να ενημερώνονται μέσω κιν. τηλεφώνου όσοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, από την πρώτη συνάντηση, για όλες τις εκδηλώσεις του πυρήνα.
  2. Έγινε ενημέρωση για τα παράνομα χαράτσια στους λογαριασμους της ΔΕΗ. Προτάθηκε και έγινε δεκτό να έλθουμε σε επαφή με τους Δικηγόρους που έχουν αναλάβει εθελοντικά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και επιπλέον να δοθεί δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ . Τελικός σκοπός να βρεθούν και να καταγραφούν όλοι οι συμπολίτες μας ,που είναι ενάντια αυτών των μέτρων και να μπορέσουμε να τους κινητοποιήσουμε σε μια μεγάλη και δυναμική  συγκέντρωση.
  3. Έγινε από τους συμμετέχοντες μία εκτενή αναφορά για το οργανωτικό και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τον τρόπο  λειτουργίας του πυρήνα.  Aποφασίστηκε να  γραφτεί ένα κείμενο, το οποίο αφού μελετηθεί ,να σταλεί ως πρόταση του πυρήνα Κορίνθου.
  4. Ο πυρήνα ς αποφάσισε να γίνει μια πρώτη συγκέντρωση στο συνοικισμό από τους εκεί συναγωνιστές στο Πνευματικό Κέντρο του συνοικισμού.
  5. Στην ηλεκτρονική βάση των συμμετεχόντων, να υπάρξει ταξινόμηση ανά επάγγελμα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε δράσεις ανά τομέα πχ. Εκπαιδευτικούς , επιχειρήσεις , κοινοί εργασιακοί   χώροι δουλειάς κτλ

6.Τέλος αποφασίστηκε να υπάρχει μια οργανωμένη παρουσία στα  ΜΜΕ της περιοχής και να δοθεί μέγιστη δημοσιότητα στη δήλωση του ΕΠΑΜ και του Δ. Καζάκη να καλέσει  όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συντάξουν, από κοινού, μια επιστολή την οποία θα απευθύνουν προς Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ με το εξής πολύ απλό και αποφασιστικό περιεχόμενο:

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ. ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Δελτίο Τύπου ΕΠΑΜ Κορινθίας Πυρήνας Κορίνθου
Κόρινθος 26.01.2012

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σε καφενείο , στα Αθίκια Κορινθίας ,συνάντηση με φίλους του ΕΠΑΜ της περιοχής ,ύστερα από πρωτοβουλία του πυρήνα Κορίνθου, με την βοήθεια των μελών που διαμένουν σε αυτή την περιοχή.
Είχε προηγηθεί την Τρίτη ,μοίρασμα φυλλαδίων στην λαϊκή αγορά και στα καφενεία των Αθικίων.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και μέλη από την Κόρινθο. Αφού έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσία της οικονομικής κατάστασης και των θέσεων του μετώπου από μέλος του πυρήνα Κορίνθου, μπροστά σε ένα ακροατήριο πενήντα ατόμων περίπου, η συνάντηση εξελίχτηκε στην συνέχεια, σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Έγινε φανερή η αγωνία όλων,  για το μέλλον του τόπου και  την απεμπόληση της εθνικής του κυριαρχίας, όπως επίσης και η απόφαση τους να αγωνιστούν για να αποτρέψουν τα δεινά που έρχονται.
Στο τέλος, αρκετοί από τους παριστάμενους, εκδήλωσαν την ευθυμία να εγγραφούν  ως νέοι φίλοι και μέλη στο ΕΠΑΜ και να λειτουργήσει αυτόνομος πυρήνας και στα Αθίκια.

———————————————————————————————————-

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19-1-12

Στις  19-1-2012 συνεδρίασε ο πυρήνας του ΕΠΑΜ Κορίνθου. Στη συνέλευση συμμετείχαν 15 φίλοι και μέλη του ΕΠΑΜ. Συμπερασματικά τέθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
1. Αφού συζητήσαμε για την αναγκαιότητα της έκδοσης ενημερωτικού φυλλαδίου ή φυλλαδίου καλέσματος ανάλογα της περίπτωσης, συστήθηκε συντακτική επιτροπή η οποία θα το επιμεληθεί.
2. Ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο της πλατείας Περιβολάκια για τις ενέργειές τους στο θέμα του ΕΕΤΗΔΕ  (χαράτσι)  στο λογαριασμό της ΔΕΗ, και αποφασίσαμε την από κοινού προσπάθεια διοργάνωσης παγκορινθιακής εκδήλωσης με στόχο  την συσπείρωση των  συμπολιτών μας .
3. Αφού ενημερωθήκαμε για την άτυπη συνάντηση  των πυρήνων του νομού στις      15-1-2012 εκλέξαμε  εκπρόσωπο για την επικοινωνία με τους υπόλοιπους πυρήνες του νομού . Αυτή η νέα επιτροπή των εκπροσώπων  από τους πυρήνες, όπως συμφωνήθηκε σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους πυρήνες, θα αντικαταστήσει την προσωρινή επιτροπή του ΕΠΑΜ Κορινθίας.
4. Αφού συζητήσαμε τον τρόπο οργάνωσης  της  ανοικτής συγκέντρωσης στο δήμο Σαρωνικού, αποφασίσαμε να μοιράσουμε ενημερωτικό φυλλάδιο-κάλεσμα την Τρίτη  στη λαϊκή του Δήμου και την επόμενη ημέρα να γίνει  η συγκέντρωση  με ομιλητές από συναγωνιστές του Δήμου αλλά και με υποστήριξη του πυρήνα Κορίνθου.
5. Στη συνέχεια  συζητήσαμε για το θέμα της οργάνωσης τόσο του πυρήνα μας  όσο και του ΕΠΑΜ  γενικότερα, χωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και συμφωνήσαμε στην επόμενη συνέλευση να έχουμε καταγεγραμμένες τις προτάσεις μας.

———————————————————————————————————-

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 11-1-2012

Κόρινθος 12-1-12

Ο πυρήνας του ΕΠΑΜ Κορίνθου συνεδρίασε στις  11-1-12 και συμμετείχαν 12 φίλοι  και μέλη του πυρήνα.
Η συνέλευση αυτή λειτούργησε περισσότερο ως καλωσόρισμα δύο νέων φίλων όπου και έγιναν οι σχετικές ενημερώσεις  πάνω στις θέσεις του ΕΠΑΜ.
Επιπλέον ενημερωθήκαμε από τον συναγωνιστή που μας εκπροσώπησε στη συνέντευξη τύπου για το θέμα του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.
Και τέλος έγινε μια ανοικτή συζήτηση που αφορούσε στο οργανωτικό θέμα κυρίως αλλά και σε θέματα ενημέρωσης μεταξύ των πυρήνων και των μελών τους .

———————————————————————————————————-

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΥΡΗΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4-1-12

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 05-01-2012

Στις 04/1/2011 συνεδρίασε ο Πυρήνας Κορίνθου του ΕΠΑΜ. Στην συνέλευση συμμετείχαν 21 φίλοι και μέλη του Πυρήνα. Συμπερασματικά τέθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα
1.    Αφού αναγνώσθηκε το κείμενο συμπερασμάτων της συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28.12.2011 με την συμμετοχή και άλλων Πυρήνων εκτός του Πυρήνα Κορίνθου, συμφωνήθηκε ομόφωνα να αναρτηθεί η ανακοίνωση στο ηλεκτρονικό τόπο του πυρήνα Κορίνθου του ΕΠΑΜ καθώς και να σταλεί για ανάρτηση στο ηλεκτρονικό τόπο του ΕΠΑΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και να κοινοποιηθεί στο Google group του ΕΠΑΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
2.    Μετά από αίτημα, ενός μέλους, ξανασυζητήθηκε η αποχώρηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΠΑΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αλλά και του Πυρήνα Κορίνθου και δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις προς όλα τα μέλη του πυρήνα που παρευρίσκονταν.
3.    Μερικοί συναγωνιστές κυρίως από τον Δ. Σαρωνικού επέμειναν ότι χρειάζεται περισσότερη δράση και ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια.
4.    Διανεμήθηκε η πρόταση για το οργανωτικό και συμφωνήθηκε να έχουν κατατεθεί οι πρώτες προτάσεις στην επόμενη συνεδρίαση 11.01.2012.
5.    Στα πλαίσια των δράσεων συμφωνήθηκε να γίνει στα Αθίκια Κορινθίας ανοικτή συνάντηση και ενημέρωση, για το σκοπό αυτό  τον πρώτο λόγο έχουν οι συναγωνιστές από το Δήμο Σαρωνικού.
6.    Συμφωνήθηκε η παρουσία του  Πυρήνα Κορινθου του ΕΠΑΜ στην συνάντηση του Εργατικού Κέντρου στην εκδήλωση για τα χαράτσια της ΔΕΗ που θα γίνει με πρωτοβουλία της Πλατείας του Κιάτου με την συμμετοχή αρκετών αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων (Αντιπερειφεριάρχης, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Αντιδήμαρχος Σικυών, Δικηγορικός Σύλλογος Κορινθίων).
7.    Για την Παγκορινθιακή συγκέντρωση, στις 11.01.2012, επιφόρτισε η συνέλευση των μελών που έχουν ορισθεί για την διοργάνωση να έλθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους Πυρήνες για την υλοποίηση της.
8.    Τέλος, στον ηλεκτρονικό τόπο του πυρήνα Κορίνθου του ΕΠΑΜ  μέσω e-mail  μπορούν να στέλνονται προτάσεις επί του οργανωτικού και οι οποίες θα τεθούν σε συζήτηση στις επόμενες συναντήσεις ώστε να διαμορφωθεί στο τέλος το τελικό κείμενο.

——————————————————————————————————–

ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 28-12-2011

Κόρινθος  30.12.2011

Στο κάλεσμα του πυρήνα Κορίνθου για μία πρώτη παγκορινθιακή συνάντηση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ ανταποκρίθηκαν 22 άτομα, από όλη σχεδόν την Κορινθία, παρά τις εμφανείς απουσίες και την ελλιπή ενημέρωση που υπήρξε από κάποιους πυρήνες προς τα μέλη τους.

Κάποιοι φίλοι που δεν παραβρέθηκαν για επαγγελματικούς λόγους έστειλαν θερμούς χαιρετισμούς.

Αφού έγινε εκτενής αναφορά σε πολλά ζητήματα, που θίχτηκαν στην συγκέντρωση, μπορούμε να συνοψίσουμε τα παρακάτω συμπεράσματα :

 1. Oι συναγωνιστές αφού άκουσαν προσεκτικά τα μέλη που συμμετείχαν στην προσωρινή συντονιστική επιτροπή και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκαν (μάλιστα ένα από τα πιο ενεργά μέλη αποχώρησε από το ΕΠΑΜ) εξέφρασαν την βαθειά τους ανησυχία, αλλά και δυσαρέσκεια για τα τελευταία γεγονότα της Αθήνας περί διαγραφών και αποχωρήσεων.

Παρότι η πληροφόρηση από τα κεντρικά για αυτό το ζήτημα είναι ελλιπής, αποσπασματική και αυτοαναιρούμενη, πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες και γεγονότα πρέπει να αποτρέπονται. Πρώτα, γιατί κλονίζεται η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών, παρεισδύει η αμφιβολία και γκρεμίζεται εύκολα ότι με κόπο πάει να ορθοποδήσει.

Επιπλέον αυτές οι διαμάχες θυμίζουν έντονα τις πιο μαύρες σελίδες των κομματικών χώρων και μάλιστα της  αριστεράς,  που όλοι ανεξαιρέτως, θέλουμε να τα αφήσουμε πίσω, γιατί γνωρίζουμε καλά μου μας οδήγησαν.

Οι συναγωνιστές επιβεβαίωσαν την απόφαση τους ότι τέτοια φαινόμενα αγγίζουν τον πυρήνα της δημοκρατίας και  πρέπει έγκαιρα να εντοπίζονται και να επιλύονται, σε πνεύμα διαφάνειας, δημοκρατικής δεοντολογίας, τόσο σε επίπεδο πυρήνα αλλά και σε όλο το μέτωπο.

Η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στη προσωπική ελευθερία και γνώμη του  καθενός, η άμεση δημοκρατία πέρα από ηγεμονισμούς και εξουσιαστικές τάσεις, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη αλλά και η δημιουργικότητα  με διαφάνεια και λογοδοσία, καθώς   και η αγωνία μας, ο συνεπής και συνεχής αγώνας για το μέλλον της πατρίδας και του λαού , πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα στην καθημερινή μας δράση και  βιωτή.

2 Θεωρούμε ότι η προσωρινή συντονιστική επιτροπή Κορινθίας, μετά την παραίτηση των τριών μελών της, δεν έχει λόγο ύπαρξης και δεν αντιπροσωπεύει

κανέναν σε επίπεδο νομού. Οπότε κάθε σφετερισμός και αυθαιρεσία στο όνομα ανύπαρκτων οργάνων, θέσεων και επικοινωνιακών μέσων από τον οποιονδήποτε, αποτελεί νοσηρή κατάσταση και την καταδικάζουμε.

Όπως λέει και η κεντρική πρόταση για την οργάνωση των πυρήνων , το κύτταρο με το όποιο θα ξεκινήσουμε και που πρέπει να δοθεί σχεδόν αποκλειστικό βάρος, για την παραγωγή πολιτικής και δράσης είναι ο πυρήνας . Για αυτό πιστεύουμε ότι μέχρι την δημιουργία τομέα που θα προκύψει από  δημοκρατικές διαδικασίες σε παγκορινθιακό επίπεδο και του οποίου τα όρια περιγράφονται με σαφήνεια στην πρόταση, η  ενέργεια μας πρέπει να διοχετεύεται στην συμμέτοχη και την δράση του κάθε πυρήνα.

3 Διαπιστώθηκαν, ότι πολλά προβλήματα, προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα και σαν πρώτη ενεργεία για αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί μια παγκορινθιακή συνέλευση των πυρήνων του ΕΠΑΜ Κορινθίας, με θέμα το οργανωτικό και απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που πολλοί φίλοι επιθυμούσαν και πραγματοποίησαν τελικά την πρώτη συνέλευση σε επίπεδο Νομού την 28-12-2011. Η πρόταση για αυτή τη νέα συνάντηση είναι για 11-01.-2012 και θα επιδιώξουμε συνεννόηση με όλους τους πυρήνες για την επιτυχία της.

4 Οι συναγωνιστές από τον πυρήνα του Κιάτου μας ενημέρωσαν για τις δράσεις του και έδειξαν ότι είναι πολύ πιο ώριμοι σε κοινωνικά θέματα όπως στο θέμα για  το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και τις συμμαχίες που έχουν επιτύχει μέσα στην κοινωνία για κοινές δράσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες στο πεδίο του Δήμου τους όπως και για τις δράσεις τους στο θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.

5 Τα μέλη και οι  φίλοι του πυρήνα Κορίνθου επιβεβαίωσαν τη νέα συνάντηση τους στις 4.01.2012 στην Αρχαία Κόρινθο με κύριο αντικείμενο την ανάλυση του οργανωτικού και προτάσεις πάνω στην εισήγηση που στάλθηκε.

6 Τέλος επιφόρτισε τους συναγωνιστές Καλοβελωνη Παναγιώτη, Βασικέρη Βλάση,  Κατερίνα Τσίρτση και Γιώργο Τσίρτση για την σύνταξη του κειμένου και τη συνεννόηση με τους άλλους πυρήνες για τις περαιτέρω ενέργειες

                         Καλή Χρονιά

                Πυρήνας ΕΠΑΜ Κορίνθου

——————————————————————————————————–

Κόρινθος 24 Νοεμβρίου 2011

Με μοίρασμα φυλλαδίων, συζήτηση με τον κόσμο και προβολή των θέσεων του Μετώπου, συμετείχαμε στην χθεσινή διαμαρτυρία έξω από το το κτήριο της ΔΕΗ στην Κόρινθο. Αρκετός κόσμος ήταν μαζεμένος και συμπαραστάθηκε στην κατάληψη. Ήταν μια πρωτοβουλία της συνέλευσης Πλατεία Περιβολάκια και συμμετείχαν άνθρωποι από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τον Συνασπισμό, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο και απλοί πολίτες.

Μέλη του ΕΠΑΜ μετά την δίωρη κατάληψη πραγατοποίησαν μοίρασμα φυλλαδίων στην λαϊκή αγορά του Συνοικισμού Κορίνθου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενδεικτική για την ανάγκη ενημέρωσης και συσπείρωσης ολων ενάντια στα παράνομα χαράτσια και στην αυθαιρεσία της σύγχρονης κατοχής.

————————————————————————————————————————

Παρασκευή 18 Νοε 2011

Απάντηση στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Μετά την ομιλία Καζάκη-Αντωνίου (16-11-2011) στην Κόρινθο παρουσιάστηκε σε διάφορα τοπικά ιστολόγια  ανακοίνωση απο την Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ανακοίνωση όπως και η απάντηση απο το ΕΠΑΜ Κορίνθου έχουν ως εξεις :

————————————————————————————————————

Η Ν.Ε ΔΗΜ.ΑΡ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

17 Νοεμβρίου, 2011

cebaceb1ceb6ceb1cebaceb7cf83 Η Ν.Ε ΔΗΜ.ΑΡ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

Στην σημερινή (16/11)  ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ο κ. Καζάκης, περιέπεσε σε σημαντικό πολιτικό και ηθικό ολίσθημα.

Ως κοινός συκοφάντης, προσπάθησε να παραπλανήσει με χαλκευμένες ανακοινώσεις τους Κορίνθιους πολίτες, οι οποίοι απετέλεσαν το συγκυριακό του ακροατήριο.

Διαστρέβλωσε με πραξικοπηματική λογική τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή, αναφέροντας, ψευδώς, ότι ψήφισε τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όφειλε να γνωρίζει, ότι η Δημοκρατική Αριστερά τις καταψήφισε, όπως άλλωστε με την απόφαση της κεντρικής της επιτροπής την Πέμπτη 10/11/11είχε γνωστοποιήσει.

Με θλίψη διαπιστώνουμε, ότι επανακάμπτει η πολιτική του ψεύδους, της παραποίησης και της χάλκευσης των απόψεων και μάλιστα από ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς.

Κόρινθος 16/11/2011

———————————————————————————————————-

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Κορίνθου

Στην χθεσινή (16/11) ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπου παρευρέθηκαν, άκουσαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν 350 άτομα, δεν έγινε καμιά «προσπάθεια να παραπλανηθούν με χαλκευμένες!!! ανακοινώσεις οι παρευρισκόμενοι» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. Έγινε απλά μια ανακοίνωση ότι ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου 255 βουλευτές και πιθανά μεταξύ αυτών και οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Αμέσως μετά την ένσταση από μέρους παρευρισκόμενου ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν ψήφισε, ο κ. Καζάκης ζήτησε συγγνώμη για την λανθασμένη πληροφόρηση και από μικροφώνου είπε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν ψήφισε το κυβερνητικό σχήμα.

Προκαλεί εντύπωση η σφοδρότητα, το αναληθές, και το διαστρεβλωματικό ύφος της ανακοίνωσης- καταγγελίας της  Ν.Ε Κορινθίας της ΔΗΜ.ΑΡ που αφήνει να εννοηθεί ότι έγινε ολόκληρη συζήτηση για το θέμα αυτό, και όχι μια στιγμιαία αναφορά. Μάλιστα διαπιστώνει «ότι επανακάμπτει η πολιτική του ψεύδους, της παραποίησης και της χάλκευσης!!! των απόψεων».

Κυρίες και κύριοι της ΔΗΜ.ΑΡ, μήπως η υπερβολική ετοιμότητά σας να κατασκευάσετε μια κατάσταση δήθεν εις βάρος σας και να απαντήσετε αγανακτισμένα σ’ αυτήν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά εναγώνια προσπάθεια να συγκαλύψετε την επαμφοτερίζουσα πολιτική σας στάση που από την ίδρυσή σας ως σήμερα σας χαρακτηρίζει;

Πάντως η δική μας θλίψη είναι άλλη: που, ενώ ψηφιστήκατε ως βουλευτές άλλου πολιτικού οργανισμού, αδιαφορώντας για την ετυμηγορία των ψηφοφόρων σας, κατασκευάσατε το υβρίδιον ΔΗΜ.ΑΡ.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Κορίνθου

17-11-2011

————————————————————————————————————–

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το ΕΠΑΜ καλεί σε ευρύ μέτωπο για την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα με σκοπό την καταδίκη της συμφωνίας επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση την οποία η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και ο λαός της μετατρέπεται σε δουλοπάροικο, δεν είναι ένα στενό δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Κρίνει την τύχη του λαού και της χώρας. Συνδέεται στενά με το αν θα πρέπει να μετατραπεί η χώρα σε επίσημη αποικία ή όχι. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός για την τύχη του και την τύχη της χώρας.

Το ερώτημα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές: Δέχεται ο λαός την διαδικασία επίσημης πτώχευσης που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι;

Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί εδώ και τώρα πριν προχωρήσει η συγκεκριμένη συμφωνία και υπάρξουν νέες δεσμεύσεις στο όνομα της χώρας και του λαού της. Κανένα μέτρο, παρέμβαση, ή διαδικασία δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη όσο ο λαός δεν έχει την δυνατότητα να αποφανθεί ο ίδιος για την κατεύθυνση της επίσημης πολιτικής. Το ΟΧΙ στην συμφωνία αυτή επιβάλει την καταγγελία όλων των μέχρι σήμερα δεσμεύσεων και υποτελειών που έχουν επιβληθεί στην χώρα και στον λαό της από την εποχή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης του Μαΐου 2010.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, κινήματα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας να απαιτήσουν εδώ και τώρα δημοψήφισμα.

Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου κοινής δράσης με κεντρικό αίτημα την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα και την δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού κινήματος του ΟΧΙ στην υπογραφή της επίσημης καταδίκης της χώρας και του λαού της από την ευρωζώνη.

Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία ανοιχτή σύσκεψη όλων των δυνάμεων, κινημάτων και πρωτοβουλιών που συμφωνούν με τα παραπάνω προτάγματα.

———————————————————————————————————-

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου συνάντηση φίλων και μελών του Ε.ΠΑ.Μ Κορινθίας κύρια προερχόμενων από τον παλιό δήμο Κορινθίων.

Στη δίωρη, γόνιμη συζήτηση  εκφράστηκαν προβληματισμοί και ανησυχίες όσον αφορά την πορεία της χώρας και του λαού.  Συμφωνήσαμε ότι αυτή την ιστορική στιγμή προέχει η αντίσταση στα άδικα και παράνομα μέτρα της κυβέρνησης που λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Έτσι σαν πρώτο μέτρο αποφασίστηκε  η δημιουργία ομάδων που θα παρεμποδίζουν την ενδεχόμενη απόπειρα διακοπής ρεύματος σε συμπολίτες μας που αρνήθηκαν ή αδυνατούν να πληρώσουν τον άδικο φόρο για τα σπίτια.

Επίσης θεωρήσαμε σκόπιμο και δουλεύουμε ήδη προς την κατεύθυνση να πραγματοποιηθεί  μια κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο, με θέμα γιατί πρέπει να αρνηθούμε την πληρωμή χαρατσιών, με παρουσία νομικών, συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ελεύθερων ηλεκτρολόγων. Για την εκδήλωση εκφράστηκε η ανάγκη να συσπειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις που συμφωνούν σε αυτή τη πολιτική.

Επί πλέον εκφράστηκε από αρκετούς φίλους η ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης για την θέση της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και υιοθετήσαμε την άποψη να γίνει μια εκδήλωση με μόνο αυτό το θέμα.

Τέλος, σε κυρίαρχες έννοιες αναδείχθηκαν η συλλογικότητα, η συσπείρωση, η αλληλεγγύη, αξίες που μας κάνουν ικανούς να πάρουμε τις τύχες τις δικές μας και της χώρας στα χέρια μας.

Με χαρά συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε την Κυριακή 6/11/11 και ώρα 19.00 στο ίδιο μέρος δηλαδή στην φιλόξενη ταβέρνα Διόνυσος ( χωρίς υποχρέωση φαγητού) στην Αρχαία Κόρινθο. Ευπρόσδεκτοι και αναγκαίοι όλοι όσοι αγωνιούν για την χώρα και το λαό. 

Σχολιάστε